Háromszobás családi vendégház az Őrségben.

Legújabb (Tas-Huba-Töhötöm) vendégházunk, 2011-ben készült el, egy kódisállásos műemlék parasztház felújításával.

 

A Tas-Huba-Töhötöm nevű parasztházunk a Kond apartmannal található egy udvarban. Háromszobás vendégház közös tágas konyha-étkező-nappalival, előszobával, kézmosóval, külön wcvel, és wcvel felszerelt fürdőszobával. Önálló udvara van, tűzrakó hellyel, padokkal. 

A ház védett műemlék épület, jellegzetessége a Magyarországon egyedül az Őrségben honos kódisállás, ami a bejárat elötti kicsi, oszlopokon nyugvó, háromszöges homlokzatú tornác.  Ez alatt a nyitott elõtér alatt pihenhettek meg a régi idők "kódisai", itt várhatták meg az esõ végét, vagy az éjszaka elmúltát.

Ez a kiadó apartmanunk alkalmas egy nagyobb társaság számára, a 3 szobában és a nappaliban összesen 14 fő fér el a négy franciaágyon és a különáló ágyakon. Ideális lehet három házaspár részére, még úgy is, ha családonként egy, vagy két gyerekkel érkeznek. De ez a kedvelt "többgenerációs" szállásunk, gyakorta szállnak itt meg nagyszülők  gyerekeik és az unokáik. 

A szállást egyben adjuk ki, tehát egy család, vagy baráti társaság részére, szobánként nem. Tehát, ha két-három-négy személy foglalja le, övék a teljes vendégház. Viszont a szállásnak van egy minimál napi ára, amit elkérünk érte akkor is, ha nincs kihasználva a kapacitása. Ezért érdemes átgondolni, hogy ez szállásunk a legideálisabb-e az ideérkező vendégnek kényelemben és méretben.

A Tas és a Huba szoba hasonló bútorozású. Ezekben a szobákban franciaágy van, és egy külön ágy, ami vendégággyal bővíthető két fekhellyé, de szükség esetén a vendégágy helyett babaágy is betehető. A Töhötöm szobában franciaágy és egy emeletes ágy található. A nappaliban levő kanapé igény esetén szintén franciaággyá nyitható. 

ferencz-porta-tas (1)
ferencz-porta-tas (3)
ferencz-porta-tas (6)
ferencz-porta-tas(19)
ferencz-porta-tas

A vendéglakás összkomfortos. Radiátoros központi fűtésű, ezért egész évben kiadó. A lakás felszereléséhez műholdas televízió és automata mosógép is tartozik. Az egész portán wifi van a telefonok, notebookok és vezetékes netcsatlakozó a laptopok részére.

A gyerekes családok számára a szállások berendezésének tartozéka bili, és wcszűkítő is. Igény esetén hálós babaágyat, etetőszéket, babakádat is készítünk be a lakásba.

A vendégeknek ágyat húzunk, ágyneműt természetesen nem kell hozni, konyhába és a fürdőbe kéztörlőt teszünk be, de személyes törölközőt a vendégek szoktak hozni magukkal.

A konyhák teljesen felszereltek. Gáztűzhely, hűtő, mikrohullámú sütő, filteres és hagyományos kávéfőző, kenyérpirító, található bennük, de van vágódeszka, palacsintasütő, hámozó, olló és fokhagymanyomó is. Arra törekedtünk, hogy nyaraláskor egy család, ha szükséges elláthassa magát.

A portán pingpong asztal, hinták, homokozó, csúszda, libikóka, trambulin, függőágyak, hintaágyak, kerti asztalok padokkal, csocsó, biliárd, lengőteke és egy gyerek fa játszóház babaétkezővel, babakonyhával, bababolttal várja a családos vendégeket. Tűzrakóhely, bogrács, tárcsa, grill is rendelkezésre áll igény szerint. Kerti főzéshez az alapanyagokról, és grillezés esetén faszénről szükséges a a vendégeknek gondoskodniuk, az eszközökön kívül tüzifát is biztosítunk számukra.

 

2020-as árak

1 - 6 főig:  34.000.-Ft / éj

További vendégek: 3900.-Ft / fő / éj

2 év alatti gyermek: 1900.-Ft / fő / éj

 

A fenti árak NEM tartalmazzák az idegenforgalmi adót (IFA), amely a helyszínen fizetendő, és 18 év felett 150.-Ft/fő/éj, kivéve a nappali tagozatos felsőfokú tanulókat.  

Állat (a lakásban tartva, és kint felügyelve) 2200.- Ft/éjszaka.

Egyéjszakás felár: 1000.- Ft/fő.

Visszatérő vendégeinknek a fenti árakból ( a minimálárból is) 10% kedvezmény jár.

Ünnepek, rendezvények, hosszú hétvégék alkalmával több napot csomagárban adunk ki, ilyenkor rövidebb tartózkodás során is ezt az árat kell megfizetni.

A szállások az érkezés napján du. 3 órától foglalhatóak el, és távozáskor de. 11 óráig kell elhagyni a szállást.

 

A foglalás akkor érvényes egy nyaralásra, ha azt írásban visszaigazoltuk, és egy héten belül a kért foglaló összeg beérkezett, vagy szépkártyáról azt elindította a vendég. 

foglaló összege a Tas-Huba-Töhötömre 15.000.- Ft/éj

Itt természetesen a szállásdíj fennmaradó részét fizetik a vendégek. 

A foglaló összegét lemondás esetén nem áll módunkban visszautalni, viszont egy késöbbi nyaralás esetén részben, vagy teljes egészében jóváírjuk, attól függően, hogy mennyi idővel a nyaralás megkezdése elött történt a lemondás. Amennyiben a nyaralásig még két hét hátra van, a teljes összeget lenyaralhatják nálunk egy késöbbi alkalommal. Ha a lemondás a nyaralást megelőzően két hét és egy hét között van, a foglaló felét, ha a nyaralás elött egy hét és 4 nap között történik, a 25 %-át tudjuk egy következő alkalommal beszámítani. Ha a nyaralást megelőző utolsó négy napban történik a lemondás, a foglaló elvész a vendég számára. 

 

 

 

Szép kártyát (Széchenyi pihenőkártyát) elfogadunk.

A portán POS terminál üzemel, így Szépkártyás, bankkártyás, ill. hitelkártyás fizetésre is van nálunk lehetőség.  

  

OTP Széchenyi Kártya
K&H Széchenyi Kártya
MKB Széchenyi Kártya
Mastercard
Maestro
VISA
American Express
Erzsébet utalvány

  

Ferencz Porta - Őrség

Ferencz Porta - Őrség

HOL TALÁL MEG MINKET

*

Hívjon, vagy írjon nekünk! Nézze meg a térképen hol található a porta. Keressen a közösségi oldalakon is. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím: 9942 Szalafő, Templomszer 11.
E-mail: krisztaferenczporta@gmail.com
Tel: +36 94 548 072; +36 30 420 7011
www.ferenczporta.hu 

TÉRKÉP

Nézze meg hol talál meg minket! Járja be virtuálisan a környéket, és fedezze fel a közeli nevezetességeket.
Tervezze meg útvonalát hozzánk!

 

KÖZÖSSÉGI OLDAAK

Kövesse a Ferencz Portát a Facebookon is! Hírek, érdekességek, aktualitások rólunk. Nézze meg a portáról készült videókat a Youtube videómegosztón!