Árak, szolgáltatások az őrségi szálláshelyeken

A gazdaságban négy önálló őrségi szállást, egy műemlék kódisállásos parasztházból pedig őrségi vendégházat alakítottunk ki. A szállásokat keletkezésük sorrendjében Álmos, Előd, Ond és Kond és Tas-Huba-Töhötöm névre kereszteltük el. A hatodik vendégházunk a portától kb 10 perc sétára a falu Papszeri részén helyezkedik el.

Az öt vendéglakás két udvarban található, közöttük helyezkedik el a játszó és pihenőkert, a gazdaság épületei és karámjai. A házak épületek körül különleges virágokkal, dísznövényekkel parkosítottunk, a porta minden évszakban gyönyörű. Megtalálható itt a rhododendrontól a tavirózsán át a mammutfenyőkig sok-sok dísznövény. A hagyományos őrségi szőlőlugas, és a sok diófa hangulatosan egészül ki a vöröstölggyel, a babusszal, a fügével, és a jázminbokrokkal. Az Őrségben hagyományosan minden portán meglévő tókákat nagy becsben tartjuk, halak, békák és virágok és parányi élőlények lakják őket.

Vendégszállásunk elnyerte az "Őrségi Nemzeti Park elismert szálláshelye 2006-ban" kitüntető címet a szálláshely megjelenésével, kialakításával, vendégbarát megoldásaival, tájba illőségével, az itt nyújtott szolgáltatásokkal, vendégszeretettel. 

Az Őrségi Nemzeti Park elismert szálláshelye

2013-ban pedig újabb kitüntető elismerésben részesült a Ferencz Porta, elnyertük a Nemzeti Parki Termék, Falusi Szálláshely Védjegyét!

Nemzeti Parki Termék, Falusi szálláshely védjegy

Köszönjük minden vendégünknek, akik itt megszálltak, hogy kedvességükkel, szeretetükkel, tanácsaikkal, ötleteikkel hozzájárultak ezekhez az elismerésekhez!

 

 

 

 

 

ÁRAK A SZÁLLÁSHELYEKEN 2020-ban 

Álmos vendégház

1 - 4 főig:  21.500.-Ft / éj

További vendégek: 3900.-Ft / fő / éj

2 év alatti gyermek: 1900.-Ft / fő / éj 

Előd vendégház

1 - 2 főig:  11.500.-Ft / éj

További vendégek: 3900.-Ft / fő / éj

2 év alatti gyermek: 1900.-Ft / fő / éj 

Ond vendégház

1 – 4 főig:  22.500.-Ft / éj

További vendégek: 3900.-Ft / fő / éj

2 év alatti gyermek: 1900.-Ft / fő / éj

Kond vendégház

1 - 3 főig:  17.000.-Ft / éj

További vendégek: 3900.-Ft / fő / éj

2 év alatti gyermek: 1900.-Ft / fő / éj 

Tas-Huba-Töhötöm vendégház

1 - 6 főig:  34.000.-Ft / éj

További vendégek: 3900.-Ft / fő / éj

2 év alatti gyermek: 1900.-Ft / fő / éj 

Pusztaszeri vendégház

1 - 6 főig:  34.000.-Ft / éj

További vendégek: 3900.-Ft / fő / éj

2 év alatti gyermek: 1900.-Ft / fő / éj

 

 

A fenti árak NEM tartalmazzák az idegenforgalmi adót (IFA), amely a helyszínen fizetendő, és 18 év felett 150.-Ft/fő/éj, kivéve a nappali tagozatos felsőfokú tanulókat.  

Állat (a lakásban tartva, és kint felügyelve) 2200.- Ft/éjszaka.

 Egyéjszakás felár: 1000.- Ft/fő.

Visszatérő vendégeinknek a fenti árakból ( a minimálárból is) 10% kedvezmény jár.

Ünnepek, rendezvények, hosszú hétvégék alkalmával több napot csomagárban adunk ki, ilyenkor rövidebb tartózkodás során is ezt az árat kell megfizetni.

A szállások az érkezés napján du. 3 órától foglalhatóak el, és távozáskor de. 11 óráig kell elhagyni a szállást.

A foglalás akkor érvényes egy nyaralásra, ha azt írásban visszaigazoltuk, és egy héten belül a kért foglaló összeg beérkezett, vagy szépkártyáról azt elindította a vendég.

A foglaló összege lakásonként változó, az Elődre 5000.- Ft/éj, a Kondra 8000.- Ft/éj, az Álmosra és az Ondra 10.000.- Ft/éj, a Tas-Huba-Töhötömre és a Pusztaszeri vendégházra 15.000.- Ft/éj.

Itt természetesen a szállásdíj fennmaradó részét fizetik a vendégek.

A foglaló összegét lemondás esetén nem áll módunkban visszautalni, viszont egy késöbbi nyaralás esetén részben, vagy teljes egészében jóváírjuk, attól függően, hogy mennyi idővel a nyaralás megkezdése elött történt a lemondás. Amennyiben a nyaralásig még két hét hátra van, a teljes összeget lenyaralhatják nálunk egy késöbbi alkalommal. Ha a lemondás a nyaralást megelőzően két hét és egy hét között van, a foglaló felét, ha a nyaralás elött egy hét és 4 nap között történik, a 25 %-át tudjuk egy következő alkalommal beszámítani. Ha a nyaralást megelőző utolsó négy napban történik a lemondás, a foglaló elvész a vendég számára. 

 

Szép kártyát (Széchenyi pihenőkártyát) elfogadunk.

A portán POS terminál üzemel, így Szépkártyás, bankkártyás, ill. hitelkártyás fizetésre is van nálunk lehetőség.  

  

OTP Széchenyi Kártya
K&H Széchenyi Kártya
MKB Széchenyi Kártya
Mastercard
Maestro
VISA
American Express
Erzsébet utalvány

A vendéglakások közül kettő kétszobás, kettő egyszobás, a vendégházunk pedig háromszobás. Egy-egy szállást egyben adunk ki, tehát egy család, vagy baráti társaság részére az adott lakást, szobánként nem. Tehát, ha két személy foglalja le, övék az a teljes vendéglakás. Viszont minden szállásnak van egy minimál napi ára, amit elkérünk érte akkor is, ha nincs kihasználva a kapacitása. Ezért érdemes átgondolni, hogy melyik szállásunk lenne ideális az ideérkező családoknak kényelemben és méretben. Az egyes apatmanok leírásában részletesen megtalálható az egyedi leírásuk, ami megkönnyíti a válaszást.

A szállásaink négy napraforgósak. A napraforgók a falusi szálláshelyeknél a komfortfokozatot jelölik a hotelek csillagaihoz hasonlóan egytől négyig. (A legalapvetőbb jelentésük: négy napraforgó: vendégcsaládonként külön fürdő és konyha. Három napraforgó: idegen, független vendégcsaládok külön szobákban, közös fürdőt és konyhát használva. Két napraforgó: közös mellékhelyiségek a háziakkal. Egy napraforgó: teljesen nomád körülmények: pottyintós wc az udvarban, kút, stb.)

ferencz-porta
ferencz-porta
ferencz-porta
ferencz-porta
ferencz-porta

 

A vendéglakásaink összkomfortosak. Radiátoros központi fűtésűek, ezért egész évben kiadók. Mindegyik konyha-étkezővel, fürdőszobával, wcvel rendelkezik, és a lakások felszereléséhez műholdas televízió és egy kivételével automata mosógép is tartozik. Az egész portán wifi van a telefonok, notebookok részére és minden szálláson vezetékes netcsatlakozó a laptopoknak.

A gyerekes családok számára a szállások berendezésének tartozéka bili, és wcszűkítő is. Igény esetén hálós babaágyat, etetőszéket, babakádat is tudunk biztosítani.

A vendégeknek ágyat húzok, ágyneműt természetesen nem kell hozni, konyhába és a fürdőbe kéztörlőt teszek be, de személyes törölközőt a vendégek szoktak hozni magukkal.

A portán pingpong asztal, hinták, homokozó, csúszda, libikóka, trambulin, függőágyak, hintaágyak, kerti asztalok padokkal, csocsó, biliárd, lengőteke és egy gyerek fa játszóház babaétkezővel, babakonyhával, bababolttal várja a vendégeket. Tűzrakóhely, bogrács, tárcsa, grill is rendelkezésre áll igény szerint. Kerti főzéshez az alapanyagokról, és grillezés esetén faszénről szükséges a a vendégeknek gondoskodniuk, az eszközökön kívül tüzifát is biztosítunk számukra.

 A konyhák teljesen felszereltek. Gáztűzhely, hűtő, mikrohullámú sütő, filteres és hagyományos kávéfőző, kenyérpirító, található bennük, de van vágódeszka, palacsintasütő, hámozó, olló és fokhagymanyomó is. Arra törekedtünk, hogy nyaraláskor egy család, ha szükséges elláthassa magát.

Ha valaki mégis étkezést igényel, a faluban megrendelhető meleg vacsora, vagy akár ebéd is, megbeszélés szerint, speciális őrségi házi ízek megkóstolásával. Az eddigi vendégek között nagyon kedvelt ez az étkezési mód. De a Ferencz portától két percre gyalog található étteremben akár naponta háromszor is étkezhetnek a vendégeink. Hétköznap menüt rendelhetnek a vendégek kedvező áron (990.- Ft), de nagyobb társaságnak hasonló áron előre egyeztetve hétvégén is készítenek itt ebédet vagy vacsorát. Előzetes megrendelésre itt akár teljes ellátás is megrendelhető a nyaralás idejére. Természetesen étlapból is lehet náluk étkezni, ez esetben a vendégeink az éttermi árból 10% kedvezményt kapnak.

ferencz-porta
ferencz-porta
ferencz-porta
ferencz-porta9-
ferencz-porta

 

Mivel ez működő gazdaság, a vendégek ismerkedhetnek a háziállatokkal, gondozásukkal. A gyerekes családok egyik kedvenc programja az állatok ki-be hajtása, a fejés megnézése, etetésben való részvétel.

A megtermelt házi tej, illetve az itt készülő tejtermékek is megkóstolhatóak.

A szálláson a környék látnivalóiról prospektusokat találnak a vendégek, de mi is szívesen segítünk a programok összeállításában.

Fürdési lehetőség: 10-15 km-es körzetben tavak, Lentiben termálfürdő, élményfürdő Szentgotthárdon, Zalaegerszegen, Kehidakustányban, Szlovéniában, Ausztriában található.

Posta, vásárlási lehetőség, orvos, benzinkút, gyógyszertár, lovaglási, kocsikázási lehetőség Őriszentpéteren van legközelebb.

Útlevelet, akinek személyi igazolványa még nincs, annak érdemes hozni, hogy a közeli határmenti szlovén és osztrák látnivalókat fel tudják a nyaralás során keresni. Gumicsizmát elsősorban a gyerekeknek, de minden kirándulni, vagy a gazdálkodásba betekinteni szándékozó vendég számára ajánlatos hozni egész évben, hiszen az Őrségben ha esik: sár van.

Kerékpár kölcsönzési lehetőség is van Szalafőn, ára kb. 1.500.- Ft /fő/nap. Gyerekbicikli, illetve babaüléses felnőtt bringák is kölcsönözhetőek. 

HOL TALÁL MEG MINKET

*

Hívjon, vagy írjon nekünk! Nézze meg a térképen hol található a porta. Keressen a közösségi oldalakon is. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím: 9942 Szalafő, Templomszer 11.
E-mail: krisztaferenczporta@gmail.com
Tel: +36 94 548 072; +36 30 420 7011
www.ferenczporta.hu 

TÉRKÉP

Nézze meg hol talál meg minket! Járja be virtuálisan a környéket, és fedezze fel a közeli nevezetességeket.
Tervezze meg útvonalát hozzánk!

 

KÖZÖSSÉGI OLDAAK

Kövesse a Ferencz Portát a Facebookon is! Hírek, érdekességek, aktualitások rólunk. Nézze meg a portáról készült videókat a Youtube videómegosztón!